вторник, 4 августа 2015 г.

Докладніше_Тематичний напрям - 4



Екологічні проблеми Зони відчуження та практичні стратегії їх подолання
Екологічні проблеми Зони відчуження обумовлюються довготривалим радіонуклідним забрудненням навколишнього середовища первинного (післяаварійний період) та вторинного характерів; існуванням на території Зони сховищ радіоактивних відходів (могильників) та відстійників відпрацьованої техніки; реалізацією довготривалого проекту SIP по перетворенню території ЧАЕС в екологічну безпечну систему. 
відстійник відпрацьованої техніки у Зоні відчуження


 Радіонуклідне забруднення Чорнобильської зони не має рівномірного характеру: воно представляється окремими локаціями накопичення радіонуклідів. Визначальними факторами у даній тенденції виступають: взаємовідношення у системі "середовище-радіонуклід", метеорологічні, ладшафтно-природничі, антропогенно-господарські  умови Зони та ін.
Після вибуху на Чорнобильській АЕС у навколишнє середовище потрапила величезна кількість радіонуклідів, різних форм існування (тверді матеріали, аерозольні форми), що мають неоднакові періоди напіврозпаду (від декількох днів до десятків тисяч років).
 Радіонуклідного забруднення зазнали як об’єкти природного середовища (рослинність, тварини, ліси, ріки), так і антропогенного (різноманітні споруди, предмети). 
лісова пожежа у Зоні відчуження, квітень 2015р.
Характер взаємодії об’єкту і радіонукліду відрізняються за біологічними, хімічними, фізичними особливостями їх взаємодії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий